Първоначално публикувано от dimo
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Помощ за съединител
Collapse
X
-
-
Проблема е "Домашен Майстор"Не сме монтирали правилно лагера и от там идва проблема с включването на скоростите. След като я карах малко без съединител разбрах , че и той е заминал (боксува). Сега чакам еврофондовете и отивам в сервиз
. Като я оправя ще пиша. А осетих , че и спирачките нещо не са в ред . Педала ми е много твърд , сигурно и помпа за спирачките трябва да сменям, също и рейката малко ме съмнява
.Малко се набих с тази кола , но имам мерак и ще я оправя.
Comment
-
Първоначално публикувано от hunter1989 Покажи съобщениеПроблема е "Домашен Майстор"Не сме монтирали правилно лагера и от там идва проблема с включването на скоростите. След като я карах малко без съединител разбрах , че и той е заминал (боксува). Сега чакам еврофондовете и отивам в сервиз
. Като я оправя ще пиша. А осетих , че и спирачките нещо не са в ред . Педала ми е много твърд , сигурно и помпа за спирачките трябва да сменям, също и рейката малко ме съмнява
.Малко се набих с тази кола , но имам мерак и ще я оправя.
sigpicAlfa 155 2.0 16v
Comment
-
Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщениеПровери първо сервото и маркучите ,помпата ако няма течове или капка като стиснеш маншочето значи си е наред .Ако е сервото изобщо не търси ново защото няма по магазините а и струва колкото колата потърси втора употреба .
Comment
-
Здравейте пичове.
А да питам някой да има подробна схема на съединител на АР 145? Значи проблема е че отпуска много нависоко, и по някой път едвам катери баир и супер много мирише на феродо. Ся ша кажете че тряа нов.. е да ама тва го прави само когато то си хареса.. кат е на кеф вари на пушка по баири и не го бърка.. и понеже с такива хидравлични системи работа не сме си имали не им разбирам нищо та за това ако някой има такава схемичка много ще съм благодарен!
Аа значи намерих няква схема, искам да попитам само има ли значение защото доста схеми намерих за моя модел точно няма. Тази която гледам е за 145 1400 но 16в, и е за ТС, а моята е боксер и е 8в.Last edited by PesoglaveC; d.m.y г., 08:56.
Comment
-
Първоначално публикувано от PesoglaveC Покажи съобщениеЗдравейте пичове.
А да питам някой да има подробна схема на съединител на АР 145? Значи проблема е че отпуска много нависоко, и по някой път едвам катери баир и супер много мирише на феродо. Ся ша кажете че тряа нов.. е да ама тва го прави само когато то си хареса.. кат е на кеф вари на пушка по баири и не го бърка.. и понеже с такива хидравлични системи работа не сме си имали не им разбирам нищо та за това ако някой има такава схемичка много ще съм благодарен!
Аа значи намерих няква схема, искам да попитам само има ли значение защото доста схеми намерих за моя модел точно няма. Тази която гледам е за 145 1400 но 16в, и е за ТС, а моята е боксер и е 8в.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
разлика има,но принципа е същия. иначе за боксера схемата е тук от стр7 до 13
http://www.alfa145.com/upload/Alfa14...ine/clutch.PDFточка
Comment
-
Скъпо, евтино - тва е. Хубав съединител е горе-долу толкова. Ся има и такива по 150, ама не ти ги препоръчвам. Освен ако не си решил да го сменяш на всеки 10-15К км.
Провери и по други сайтове, кат не ти харесва цената в ахм. Но те съветвам да си търсиш валео.166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщениеСкъпо, евтино - тва е. Хубав съединител е горе-долу толкова. Ся има и такива по 150, ама не ти ги препоръчвам. Освен ако не си решил да го сменяш на всеки 10-15К км.
Провери и по други сайтове, кат не ти харесва цената в ахм. Но те съветвам да си търсиш валео.
Comment
-
По евтино е ако притескателя е добър дасе подмени само феродовия и лагера.
Най евтиния вариант е с наковаване на феродо излиза между 20 ,30 (двайсет,трийсет ) лева знам че се га веднага ще го обявите за ерес но не е .
В Пловдив близо до работата ми има един сервиз с един майстор, (умишлено спестявам имена за да не правя реклама ) който от години (поне 20 )само това прави -кове съединители на коли ,камиони и автобуси работи много качествено използва немско и турско феродо по желание на клиента.Такситата знаете как се карат душмански, са му чести клиенти-изкарват по 80-100 хиляди км пробег със неговото феродо !
Това може да е е един бюджетен вариант по врем на криза особенно подходящ за по стари коли нищо че съм го виждал да прави и на значително по нови.sigpicAlfa 155 2.0 16v
Comment
-
Първоначално публикувано от hunter1989 Покажи съобщениеТрябва и притискател защото слънцето е искривено ( там кадето седи лагера) нов ще е няма как. Сега чакам да ми кажат цена за съединител и я почваме .In God we trust, all others pay cash.
Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance
Comment
Comment